Taktil Studie, 12 juni 2020

P-huset Perukmakaren, Göteborg

Performative painting in a car park in Gothenburg.
In collaboration with Artmadethis and Vasakronan.


 

Lod

Skulpturparken i Hjorthagen
5 juni 2020


Skulptur i glaserad stengods, juterep
Upphängd i trädet bredvid en repgunga


Mobil (Ode till dagen)

2020


Il Giardino (En trädgårdsutställning), 4-10 maj 2020
Curator Giulia Cairone
I samarbete med Galleri Nos

---

Jag brukade gå hem till dem i jobbet. Det bästa var att bara prata. Det var inte alltid vi kom överens, men jag tänker att det ändå fanns något ömt i det där, en ömsesidighet mellan oss. Jag frågade tre av kvinnorna om jag fick ställa en fråga och spela in deras svar. Jag tänker på dem nu (som många gånger förr).

---

Mobil (Ode till dagen) är ett tvillingverk till det fem år äldre videoverket Ett inre rum.


Dokumentation av Giulia Cairone.


10 brev


‘10 brev’ är en artist book; ett konstverk; en samling brev skrivna utifrån korta noteringar i mobilen, i anteckningsböcker, under en skrivkurs i Göteborg, hemma i Stockholm, på tåget däremellan.

Breven har olika teman även om det inte alltid är lätt att beskriva exakt vad. Men språk, Australien och förhållandet mellan kroppen och landskapet löper som röda trådar igenom hela. Kanske även vatten. Texten ligger någonstans mellan prosa, poesi och essä. Också slutligen bokens form som uppstod en lördagsförmiddag då jag vek upp ett ihopvikt papper och plötsligt fick en idé.

Brevsamlingen kostar 200 kr ink. porto. Kontakta mig här för att beställa.

...

‘10 brev’ (translating to 10 letters) is an Artist book made in the spring of 2020, dealing with for example contact, language, my relationship to Australia, and thoughts about the body’s relationship to the landscape.


Jag är alla öar

Sundsvalls Konstförening
Oktober 2019


Inför utställningen på Galleri Sundsvalls Konstförening tänkte jag mycket på min uppväxt på Alnö och hur jag sedan dess kommit att få ett särskilt förhållande till öar. Jag arbetar också ofta med avgränsade platser, och dessa platser skulle kunna ses som öar. Jag skapar minnesrepresentationer av platser som jag fastnar för: jag tar avtryck, plockar upp saker, fotograferar, översätter i keramik och andra material. Varje sådan representation blir en nod i ett nodsystem, en ö bland öar. Under flera år har jag samlat på mig ett flertal y-formade grenar, kanske ett tecken för mitt ursprung i Västernorrland, eller den sista bokstaven i mitt namn.

© JENNY NORBERG 2020

© JENNY NORBERG 2020